Το παρακάτω κείμενο πρέπει να διαβαστεί κι από τα παιδιά μας για να ξέρουν τι θα πληρώνουν τα επόμενα 40 με 45 χρόνια. Τόσα θα χρειαστούν. Επίσης λόγω μεγάλου μεγέθους το κείμενο θα δημοσιευτεί σε δύο κομμάτια.
"Το καθεστώς της δικτατορίας (1967-1974) παραδίδει στον "Εθνάρχη" (Κων/νος Καραμανλής), υγιές χρέος 330 εκατομμύρια δραχμές. Υγιές γιατί λόγω μεγάλης βιομηχανικής ανάπτυξης και λίγων δανείων το χρέος αυτό αυτοεξοφλείται. Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος αυτό μετά από 7 χρόνια σε 8 δισεκατομμύρια δραχμές (σημειώστε εδώ και το ρόλο της πετρελαϊκής κρίσης που ξέσπασε αυτό το διάστημα).
Ο Ανδρέας Παπανδρέου κλείνει με δύο τρόπους (υπέρ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια 5ετία) υγιείς μέχρι τότε βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κ.ά.). Το οικονομικό σύστημα που εφαρμόζεται λέγεται "ΕASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλ. παίρνει δάνεια (από Τράπεζες που είχαν σχεδιάσει, οργανώσει και χρηματοδοτήσει τη δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα γεμίζοντας την εγχώρια αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα για πρώτη φορά να καταναλώνει περισσότερα απ όσα παράγει, βάζοντάς την έτσι πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM. Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα (Υπουργός Οικονομίας)", δεν είναι η φιλανθρωπία, αλλά στο ότι:
1) πρέπει ο λαός να συνηθίσει να ξοδεύει πολύ
2) πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις Τράπεζες
3) για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και μετά σε επίπεδο Κράτους.
Ο Μητσοτάκης το 1989-1993 βασιζόμενος στη κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέου, θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει σε ιδιώτες, με το αζημίωτο φυσικά.
Ο Σημίτης (1996-2004) κάνει τη συμφωνία με την GOLDMAN SACHS (Εβραϊκών συμφερόντων) για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά κι έτσι να μπούμε στο ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πληρώθηκε με πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ απ την Ελλάδα. Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης, γιατί η Goldman γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.
Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο έκαναν τα στραβά μάτια;
Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος κάνανε τα στραβά μάτια γιατί η Ελλάδα σαν μη βιομηχανική χώρα δεν ήταν απειλή για τη Γερμανία ή τη Γαλλία. Αντιθέτως ήταν μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, πως; Θα μας δάνειζαν με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουν εδώ θα τα ξανάπαιρναν πίσω λόγω BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Miele, AEG, Renault, Peugeot, Citroen, δικών τους σούπερ-μάρκετ και κυρίως οπλικών συστημάτων.
Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο Κράτους είχε φτάσει στο ζενίθ (η Ελλάδα χρωστάει πάρα πολλά στις Τράπεζες) έπρεπε να βρεθεί τρόπος από επίπεδο Κράτους να περάσει το χρέος σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο της απάτης του Χρηματιστηρίου, που όλοι ξεχάσαμε. Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να βάλουν ως και τους βοσκούς να "παίξουν" στο Χρηματιστήριο. Όταν πλέον το 98% των Ελλήνων ήταν μέσα στο Χρηματιστήριο, ήρθε η ώρα του Σόρρος (χρηματιστή-επιχειρηματία). Σκάει μύτη ο Σόρρος και αρχίζει το κατρακύλισμα. Παίρνουν έτσι όλα τα χρήματα που είχαν δώσει στο λαό μέσω "EASY MONEY SYSTEM" μέσω του Ανδρέα. Όλα όμως τώρα αρχίζουν.
Δεδομένου ότι στην αγορά δεν υπάρχει ρευστό (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας μόνο τα χρέη των τόκων), οι ανάγκες των μικρομάγαζων για ρευστό και αφού οι ανάγκες των ανθρώπων για αγορά κατοικίας είναι πάντα δεδομένη, εμφανίζονται οι Τράπεζες που ανοίγουν τις κάνουλες δανείων ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσει η οικονομία; Φυσικά και όχι. Σκοπός ήταν να προχωρήσουν στο "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων που σημαίνει:
1) επειδή μας βαραίνουν κρατικά χρέη απ τα δάνεια του Ανδρέα, μπαίνουν πάλι τρελοί φόροι, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αλλά αυτό σημαίνει ακρίβεια.
2) το ρευστό στην αγορά δεν είναι υγιές, αλλά με τοκογλυφικούς όρους και
3) οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας, τα βάρη στους πολίτες αβάσταχτα. Και ερχόμαστε στο πρώτο βήμα για το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο Κράτους. Πριν ένα χρόνο, το 2009, οι Τράπεζες κλείνουν ξαφνικά τις κάνουλες των δανείων. Ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...